Krappe arbeidsmarkt kan droombaan opleveren: “Normaal worden deze vacatures snel ingevuld”

Bedrijven in Noord-Holland staan te springen om nieuw personeel. En dat betekent ook dat jij misschien wel kan solliciteren naar jouw droombaan. Zo zijn bijvoorbeeld veel restaurants nu op zoek naar chef-koks en in de evenementenbranche doen ze er alles aan om nieuwe en creatieve collega’s binnen te halen.

Net zoals vele andere grotere evenementen organisatoren moest ID&T door corona een groot deel van haar medewerkers ontslaan. Nu de festivalzomer eraan komt, roept ID&T iedereen op die ervaring op wil doen in de evenementenbranche om deze zomer bij hun te komen werken. “Het tekort aan personeel zagen we vorig jaar ook al en omdat je al twee jaar als branche niet goed kan functioneren, hebben veel mensen ergens anders al werk gevonden”, legt Rosanne Janmaat, operationeel directeur van ID&T uit.

Een feestje op werk

ID&T organiseert circa zeventig evenementen per jaar. “We proberen nu mensen enthousiast te maken om bij ons te komen werken.” Maar waar halen ze al deze potentiële collega’s vandaan? “Dat is een goede vraag, we proberen ze overal vandaan te halen. We zijn nu een campagne gestart om barmedewerkers, medisch personeel, en beveiliging te vinden. En ook op social media proberen we mensen te vinden.”

“Het is niet alleen voor de festivalbezoekers een feestje, ook voor de medewerkers op het festival zelf ook”

ROSANNE JANMAAT, OPERATIONEEL DIRECTEUR VAN ID&T

Werken op een festival of een feest kan volgens Janmaat een leuke ervaring zijn als je jong bent. “Het is niet alleen voor de festivalbezoekers een feestje, ook voor de medewerkers op het festival zelf ook. Ook het salaris maken we aantrekkelijk. Het is hard werken, maar ook hard genieten.”

“Al twee jaar lang wachten festivalbezoekers op een feest, maar als er een personeelstekort blijft dan kan het zo zijn dat de ervaring van feestende mensen minder wordt.” Hoe minder personeel, hoe langer bezoekers bijvoorbeeld moeten wachten op hun biertje. “En dat willen we echt niet.”

Van amateur- tot sterrenkok

Bij een chef-kok denken mensen al snel aan een bekende namen zoals Gordon Ramsay, Jamie Oliver, Herman den Blijker. Het is voor veel amateur koks een droombaan. Bij sterrenrestaurant Soigné in Bussum zijn ze ook op zoek naar een goeie sous-chef. “We zoeken een zelfstandig werkende kok, die verantwoordelijkheid wil dragen”, legt eigenaar Frank Veldhuizen uit.

Het is volgens Veldhuizen zeldzaam dat er zoveel vacatures open staan. “Normaal worden deze vacatures snel ingevuld. Er is arbeidskrapte op het moment en dat komt gedeeltelijk door de coronatijd.”

Veldhuizen denkt dat er in de coronatijd bij veel restaurants personeel ontslagen is. En deze personeelsleden moeten we weer terugvinden. “Daarnaast denk ik dat veel oud-horeca medewerkers geconfronteerd zijn met het feit hoe fijn het is om ’s avonds lekker thuis te zitten. Zij willen niet meer werken in de horeca.”

Angst dat er niemand gevonden wordt in de evenementenbranche is er volgens Rosanne Janmaat nog niet. Ze houden er wel alvast rekening mee. “We houden er natuurlijk rekening mee en we doen er nu echt alles aan om genoeg personeel te vinden. We hebben alternatieve scenario’s klaarliggen, maar daar willen we nu nog even niet over nadenken.”

Een leuk team met veel lol, dat is wat Frank Veldhuizen zijn toekomstige teamlid kan beloven. “We zijn één groot team. We knallen met z’n allen de dag door.”

 

Is het voor jullie ook lastig om vacature(s) in te vullen?

Ga dan naar Horeca-job.nl en plaats je vacature hier online. Horeca-job.nl is de grootste vacaturesite van Nederland gespecialiseerd in horeca banen en vacatures. Je kunt je vacature in het vacatureoverzicht op Horeca-job.nl plaatsen, maar ook als vacature topper bovenaan op de homepagina. Zo krijgt je vacature meer zichtbaarheid en is de kans op sollicitaties groter.

Of upload je vacature voor gratis advies.

 

Wil jij je als werkgever onderscheiden?

Sta jij te springen om personeel en wil je op een creatieve manier nieuwe collega’s binnenhalen! Job Promo is graag je partner. Met scherpzinnige strategieën en creatieve concepten het juiste talent vinden en binden. Dat is waar Job Promo goed in is. Met employer branding, arbeidsmarketing, communicatie en techniek of een combinatie daarvan zorgen we ervoor dat je nieuwe collega’s werft die bij je passen. Wil je kennis maken?

 

Bron: nhnieuws.nl

#arbeidsmarkt #evenementenbranche #personeel #horeca #vacatures

Krappe arbeidsmarkt kan droombaan opleveren: “Normaal worden deze vacatures snel ingevuld”