Kandidaten selecteren

Je hebt een vacature uitstaan en je krijgt sollicitaties binnen. Hoe selecteer je nou de beste kandidaat? Een van de, zo niet hét, moeilijkste onderdelen van het proces. Iedereen herkent wel het gevoel van ‘door de bomen het bos…’ Of de angst een talent over het hoofd te zien. Want vanuit alle kandidaten die reageren, wil jij alleen de beste(n)!

Door de inzet van een video-interview-tool selecteer je op een makkelijke en leuke manier de beste kandidaten. Je krijgt meer informatie door deze eerste online kennismaking. Video is booming en wordt steeds vaker ingezet voor de selectie van kandidaten. Nu kun je alle kandidaten uitnodigen om met video te reageren op 3 vragen die jij vooraf hebt bedacht.

kandidaat-beleving

Door de inzet van een video-sollicitatie-tool die je volledig in jouw huisstijl kan laten maken (zie ook Branding) geef je de kandidaat absoluut de ervaring dat hij/zij bij jou solliciteert. Onderdeel van die beleving is ook de snelheid. Direct na het insturen van het sollicitatieformulier kunnen ze al een uitnodiging ontvangen. Kijk hiervoor ook even bij proces.

Voor die paar gevallen dat een kandidaat er niet uitkomt (technisch), verlenen wij -snel en efficiënt- de support aan jouw kandidaat. Net zo lang totdat de deelname is afgerond.

jouw proces

Video-selectie is op meerdere manieren in te passen in jouw proces.

Gebruik je nu skype- of telefonische screening? Dan bespaar je met video-solliciteren een hoop tijd, ook buiten kantoortijd. Een video-interview is namelijk een a-synchroon interview. Jij formuleert eerst de vragen. De kandidaat antwoord op een ander moment. Je bent niet 1-op-1 met elkaar in verbinding en daarvoor hoef je dus geen afspraken te maken. Video-selecteren komt er voor in de plaats.

Wil je liever gelijk aan de poort selecteren? Lees dan hier verder.

voordelen van video-interviewen:

Selecteren met video biedt tal van voordelen. Het meest interessante voordeel lijkt ons dat je meer informatie krijgt van de kandidaat voordat je gaat selecteren. Dat kan toch nooit kwaad?!

Andere voordelen:
1 groter bereik: je screent meer kandidaten in minder tijd
2 beter vergelijk: krijg antwoord op dezelfde vragen
3 deelbaar met vacaturehouder: voor een objectievere kijk op de kandidaat
4 sneller: binnen enkele ogenblikken na sollicitatie, heeft de kandidaat de uitnodiging binnen

Bekijk hier nog meer voordelen!

Plan nu die demo!
In 10 minuten laten we je ‘live’ zien hoe video-interviewen er uit ziet, werkend met echte kandidaten.
Hoe je het wordt opgemaakt in jouw huisstijl! En natuurlijk beantwoorden we jouw vragen!